有名店や老舗のパン屋から売れ残りそうなパンを引き取って再び販売するという、夕方から開店するパン屋を営む高野太一さん。この取り組みはフードロスを削減できるだけでなく、新たな雇用を創出する場にもなっています。販売を担当しているのは、引きこもりの経験者やシングルマザーなど多様な背景を持つ方々。困っている人々に対して、一方的な施しではなく仕事を作って賃金を得る機会を提供したいと語る高野さんの思い描く未来とは?
Mr. Taichi Takano runs a bakery that opens in the evenings, taking unsold bread from famous and long-established bakeries and reselling it. This initiative not only reduces food waste but also creates new jobs. The people in charge of selling the bread come from a diverse range of backgrounds, including individuals who have experienced social isolation and single mothers. Mr. Takano says he wants to provide opportunities for people in need to create jobs and earn a wage, rather than just giving them charity. What kind of future does he envision?